"Истина е, че немалка част от заемите, които се теглят, отиват за погасяване на предходни, които са теглени при по-лоши условия. Ние сме парадоксална страна, която се грижи за богатите си граждани, а не за бедните. Политиката е изкуство на възможното".

Така отговори президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов на въпрос предизборно ли е развързала кесията държавата с увеличението на пенсии, заплати и надбавки за всички деца.

Според него, прекалено рано било въведено швейцарското правило относно пенсиите.

"Може да се направи модифициране на това правило и индексирането да е друго. Пенсионерите имат преференции като например картите за градския транспорт - те струват нещо, но никой не започва този дебат", посочи той.

Борисов смята, че никой не може да го обвини в предизоборно харчене

Борисов смята, че никой не може да го обвини в предизоборно харчене

Премиерът показа мястото за 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Припомняме, че днес министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че в продължение на 11 години всяко негово правителство е държало бюджета на излишък и "никой не може да ме обвини в предизоборно харчене".

Пред синдикалните лидери Пламен Димитров и Димитър Манолов, съответно КНСБ и КТ "Подкрепа" премиерът обясни основни параметри, които се подготвят в Бюджет 2021 - пенсиите, заплатите на учителите, помощта 60/40. От кратките включвания на синдикалните лидери стана ясно, че се подкрепят мерките на правителството и като цяло синдикатите са доволни от представяните параметри.