Общественият съвет за граждански монитoринг върху усвояването на европейските средства в земеделието организира днес дискусия.

В нея ще участва евродепутата Петя Ставрева, членове на Съвета, представители на браншови организации от агросектора, експерти и фермери.

Българският аспект на реформата на Общата селскостопанска политика, усвояване на средствата от еврофондовете у нас, както и актуални проблеми на фермерите са сред темите на форума.

Общественият съвет за граждански монитoринг върху усвояването на европейските средства в агросектора беше създаден в края на месец март 2008 г. по инициатива на евродепутат Петя Ставрева и представители на браншови и граждански организации, медии и експерти в сферата на земеделието.

Съветът е насочил дейността си и за подобряване на взаимодейстивето между институциите, неправителствения сектор, средствата за масово осведомяване и земеделските стопани за превенция, разкриване и противодействие на корупцията и осъществяване на публичност на административно-управленските процеси.