Природният газ поскъпва с 4.34% от януари и хиляда кубически метра ще струват 620 лева без ДДС, реши окончателно ДКЕВР. Това означава, че няма да има увеличение на цените на парното и топлата вода през следващото тримесечие.

От "Булгаргаз" съобщиха, че ще обжалват решението на регулатора в съда.

По-рано от комисията не откриха доводи за исканото от „Булгаргаз" драстично поскъпване на природния газ. Припомняме, газовата компания искаше скокът да е с близо 18%.

В официалното искане за този ценови скок от „Булгаргаз" посочваха, че има увеличение на цената, на която "Мелроуз" ще продава природен газ на дружеството.

Тогава шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че увеличението е от третото тримесечие, но не е голямо. Той препоръча на "Булгаргаз" да оптимизират микса от доставчици, както и да увеличат добиваните количества природен газ от хранилището в Чирен.

На последното заседание на ДКЕВР представителите на Булгаргаз предупредиха, че загубите на дружеството за първите три месеца на 2012 година ще са огромни и може да се наложи април месец скокът на синьото гориво да е 20 на сто.