От германската енергийна компания Е. ON отрекоха обвиненията на Европейската комисия за ограничаване на свободата на конкуренцията и намеса в антитръстовото разследване, проведено от Комисията по конкуренцията преди шест месеца, предаде БНР.

От компанията отричат да са отворили и счупили печатите на вратите на офиса, в който се съхраняват доказателствата по разследването, както гласеше разпространената по-рано информация.

Говорител на компанията нарече обвиненията неоснователни и заяви, че позицията на дружеството е подкрепена от експерт. В началото на декември ще се проведат разговори за изясняване на случая.

Ако отварянето на вратите е било направено целенасочено, Европейската комисия може да наложи на енергийната компания глоба до 1 % от общите годишни продажби, които в случая могат да достигнат неколкостотин милиона евро.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че ЕК разследва германската компания Е. ОN, която стана известна у нас с проблемите в електроснабдяването във Варна, предаде БНР.

Поводът е съмнение за нарушение на антитръстовото законодателство и ограничаване на свободата на конкуренцията. Днес във Варна от компанията ще представят пред медиите информация за прекъсванията на тока и направените инвестиции в района.