По решение на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" ЕАД (ДКК), съставът на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД беше реорганизиран. Броят на членовете му бе намален от петима на трима, с назначение на новия състав. В него влизат Христо Иларинов Михайловски, като независим член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска, като представители на държавата.

Тази промяна следва детайлен анализ на управлението на компанията. Съветът на директорите на ДКК изиска подробна информация за дейността на "Ел Би Булгарикум" през периода от 01.01.2023 до 31.08.2023 г. В резултат на прегледа, ДКК установи обстоятелства и факти, които предполагат недобросъвестно управление и липса на контрол.

Сигналите за възможни нарушения са предадени на компетентните органи, които са започнали проверки по повод тях.

На последващо заседание, новият състав на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД избра Ивайло Цветанов Лилов за изпълнителен директор на компанията. Г-н Лилов, с образование в областта на правото и икономиката, има обширен опит във финансовата сфера и е бил част от Съвета на директорите в "Държавната консолидационна компания" ЕАД.

Напомняме, че рокадите на върха на единствената държавна компания за производство и преработка на мляко и млечни продукти са доста чести. На 21 февруари бе сменен шефа Николай Маринов след получени редица сигнали за нарушения.

За нов директор бе назначен Владимир Русев, който на 15 март свали допълнително цените на продуктите на фирмата, като това се разглеждаше като опит на държавата да овладее бързо покачващите се цени на млечните продукти в търговската мрежа.

Онлайн карта показва 120 магазина с преференциални цени на "Ел Би Булгарикум"

Онлайн карта показва 120 магазина с преференциални цени на "Ел Би Булгарикум"

Подобряват и организацията на доставките