Интерактивна карта показва точното местоположение на всеки от магазините, който предлага млечните продукти на "Ел Би Булгарикум" на преференциалните цени. Тя се зарежда при отварянето на сайта на държавното дружество (lbbulgaricum.bg) и цели да улесни потребителите, които в последните месеци са се увеличили значително. Обектите в цялата страна са над 120, съобщиха от Министерството ма Икономиката и индустрията.

"В началото на нашето управление "Ел Би Булгарикум" предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за Ел Би от 500 хил. лв. за година", хвали се икономическият министър Никола Стоянов. По думите му след предприетите спешни мерки за промяна в работата на дружеството е оборотът му е удвоен, а продуктите му вече се предлагат в над 120 магазина в цялата страна. Той допълва, че е гарантирана твърда цена от 12,90 лв/кг за сирене 15,90 лв/кг за кашкавал във всички магазини на Централния кооперативен съюз (ЦКС).

Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум 2 пъти на ден.

Българските млечни продукти превземат пазара в Монголия

Българските млечни продукти превземат пазара в Монголия

Ел Би Булгарикум сключи договор с монголска компания за производство на кисело мляко

Никола Стоянов обяснява, че е постигнат качествен продукт на атрактивна цена с печалба с печалба за дружеството чрез промяната в организацията на доставките на сурово мляко за производството, като "Ел Би Булгарикум" вече работи изцяло с български доставчици. 40% от доставките са от малки ферми, а останалите 60% се разделят между поне 5 големи кравеферми.

Продуктите на държавното дружество продължават да се предлагат и в някои големи търговски вериги, като с всяка от тях се водят преговори за промяна в условията на това сътрудничество, за да бъдат намелени цените за крайните потребители.

Те вече се продават в 112 магазина на ЦКС в следните области: Монтана - 8; Бургас - 12; Варна - 11; Русе - 8; Перник - 2; Ловеч - 23; София - 4; Пловдив - 44.

Полша също ще произвежда българско кисело мляко

Полша също ще произвежда българско кисело мляко

Тя е напът да се превърне в поредната държава, която ще заплаща лицензионни такси на България за правото да произвежда традиционния продукт