В ранните часове на 7-ми септември движението по Околовръстното шосе в София ще бъде възстановено, но аз се надявам да се случи още тази нощ, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Припомняме, то бе спряно на 4-ти този месец.

По думите й спирането на движението по шосето е изключително наложително.
Тя благодари на МРРБ и на АПИ, че са се вслушали в апела на столична община трафикът по Околовръстното да бъде ограничен в празничните дни.

Столичният градоначалник съобщи още, че на 14 септември предстои да бъде отворен южният локал, чиито ремонт е финансиран изцяло със средства от Оперативна програма Регионално развитие. Вече започва отпушването на трафика, макар че истинският ефект ще усетим след една година, когато приключи целият ремонт, посочи тя.

Освен на Южната дъга, усилено тече ремонтът на бул. „Гоце Делчев". Очаквам утре да бъде отворено движението на кръстовището на „Гоце Делчев" и „Сребърна", подчерта Фандъкова.

До 10 септември трябва да приключи асфалтирането на булевард „Ломско шосе". На 8 септември ще бъде пуснато движението по моста Чавдар, ускорено се ремонтира мостът на бул. „Драган Ценков", съобщи още столичният кмет.