Над 1,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в най-големия дилърски комплекс на международния автомобилен конгломерат "Форд" в България, съобщиха от компанията, цитирани от в. Янтра днес. Вчера беше положена и първата копка от обекта, който ще се намира в местността Козлуджа край Велико Търново. Събитието беше почетено специално от собственикът на "Форд" Карл Хайнц Пфое.

Изграждането на обекта е възложено на фирма "Даскалови-57", която е официален представител на "Форд" у нас. Общата площ на фирмения комплекс включва застроена част от 7,5 дка, като първият етап от изграждането ще включи изграждането на голям шоу-рум, автосервиз и офиси. Вторият етап от проекта ще премине под застрояването на други 100 кв. м. офиси и магазини.

Очаква се първият етап от фирменият комплекс да бъде завършен в края на 2006 или в началото на 2007 г, след което комплекса ще открие нови постоянни 20 работни места.

С изграждането на подобен авто-комплекс, България само следва добре позната тенденция от страните от цяла Европа, където се обособяват зони, от т.нар. "Автомобилни улици", на които различните марки автомобили изграждат своите сервизи и конкурират своята продукция.

"Конкуренцията не ни плаши, напротив, тя ни мотивира. За мен успешната формула за бизнес е добър продукт, доволен клиент, добър сервиз. Най-важното е клиентът да бъде доволен, в това е смисълът на нашия бизнес, заяви Карл Пфое, след като счупи бутилка с шампанско при първата копка на новостроящия се комплекс.