Тази сутрин беше проведена поредната съвместна проверка, организирана от БДЖ и Транспортна полиция за превенция на пътуванията без билети във влаковете.

Проверката е извършена в пътническия влак, пътуващ от Септември за София, по време на пътуването му в участъка между Елин Пелин и София. Установено е, че общо 10 пътника са пътували без превозни документи. Те са задържани от служителите на Транспортна полиция за даване на показания, след което са им издадени билети на място във влака.

Днешната проверка е осма поред от стартиралите на 22 октомври 2010 г. внезапни масирани проверки в крайградските пътнически влакове.

В резултат на тези проверки на място във влаковете са таксувани общо 287 пътника. Други 34 пътника са свалени от различни пътнически композиции, поради факта, че са отказали да заплатят нормативно определената цена на билета.

Подобни внезапни проверки, организирани от „Български държавни железници" ЕАД и Транспортна полиция, ще бъдат провеждани до свеждане на минимум на пътуванията без превозен документ.