Икономическият министър Кирил Петков, като качеството упражняващ правата на държавата - едноличен собственик на капитала на Българската банка за развитие (ББР), е сменил състава на одитния комитет на банката. Смяната е съгласно изискванията на Закона за независимия финансов одит (ЗНФО).

Икономическият министър упражнява правата на държавата в общото събрание на Българската банка за развитие (ББР) с цел прозрачност.

От Министерство на икономиката съобщават още, че утре Кирил Петков ще разговаря с членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР).

ББР вече е изцяло държавна

ББР вече е изцяло държавна

От МИ дават списък на осемте най-големи кредитополучатели от ББР

Очаква се на срещата да бъде предоставена информация от членовете на Надзорния съвет относно осъществяваните контролни функции върху дейността на Управителния съвет и дейността на ББР като цяло.

Това е с оглед осигуряване на законосъобразност и съответствие с приоритетите на правителството на Република България по отношение на малките и средните предприятия и тригодишната стратегия за дейността на банката в съответствие с националната икономическа политика. 

Българската агенция за кредитен рейтинг: ББР не изпълнява своята мисия

Българската агенция за кредитен рейтинг: ББР не изпълнява своята мисия

Имаме финансиране, което е над 60% от капитала на банката

Надеждата е да бъде представена и информация относно посочените в чл.2, т.1 от Закона за ББР цели, сред които подобряване, стимулиране и развитие на общия икономически, експортен и технологичен потенциал на малките и средните предприятия чрез улесняване на достъпа им до финансиране.

Срещата-разговор ще се излъчва и през фейсбук и ютуб. Тя ще бъде поотделно с всеки от членовете на Надзорния съвет.

ББР планира да осигури достъп до финансиране от още 1.3 млрд. лева

ББР планира да осигури достъп до финансиране от още 1.3 млрд. лева

По европейската програма InvestEU