Икономисти от групата Macro Watch, сформирана от Институт "Отворено общество" през 2007 година, ще дискутират на 14 март (неделя) от 10 часа в зала 6 на хотел "Радисън" София по тема "Рисковете на възстановяването".

Групата периодично прави оценка на състоянието на българската икономика, анализира данните и дефинира най-сериозните рискове за страната ни. Въпросите, на които ще се опитат да отговорят икономистите са: Как да се насърчи възстановяването на българската икономика и какво може да го спре? Какви рискове произтичат от процесите в Гърция и ЕС? Какви опасности създава отлагането на реформите? Как България да избегне съдбата на Гърция? Какви са сценариите за бъдещето на нашата икономика?

Водещ на дискусията ще бъде Георги Стойчев - изпълнителен директор на Институт "Отворено общество" - София. Участници от Macro Watch са: Георги Ангелов, старши икономист на Институт "Отворено общество" - София; Георги Ганев - програмен директор, Център за либерални стратегии; Лъчезар Богданов, управляващ съдружник, Industry Watch; Димитър Чобанов, преподавател в УНСС и Георги Прохаски, председател, Център за икономическо развитие.