Столичният кмет Йорданка Фандъкова отново заяви, че е готова да се вслуша в мнението на хората за синята зона.

Тя подчерта обаче, че както има хора, които искат да няма синя и зелена зона и да се паркира безразборно, има и такива, които искат да се разширява синята зона.

Кметицата на София каза, че е готова не само да изслуша разумните претенции, но и да възложи на експертите те да бъдат възприети, дори заяви, че вече се работи по такива промени.

Фандъкова съобщи, че е възложила на експертите да намерят начин да не се вземат нотариалните актове на хората, защото те с основание се притесняват от това и вече експертите работят, за да намерят друг начин да се доказва собствеността.

По думите й не бива да се злоупотребява със стикерите. „Нека не забравяме, че стикерите дават възможност срещу 10 или 15 лева за синя зона месечно хората да имат право да паркират близо до жилището си, в същото време, когато всички останали ще плащат по 2 лева или по 1 лев на час", добави Фандъкова.

Тя е категорична, че проблемите трябва да се решават с диалог, но не и на улицата. Според нея нещото, което не е добре свършено, е информирането на хората за новите разпоредби, затова - добави тя - е разпоредено на сайтовете на Центровете за градска мобилност да се публикува подробна информация.

Припомняме, вчера протестиращи срещу наредбата блокираха кръстовището на Попа, днес се готвят да сторят същото.