Фирма "SOCOGEN" с адрес на управление в Република Италия е изпълнителят на реконструкцията на моста над река Янтра при град Бяла, информира ruseinfo.net.

Състоянието на пътя "Русе - Велико Търново" е много лошо, с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия, част от които с трагичен край.

Припомняме на 7 декември 2006 година, при катастрофа между автобус и ТИР на моста над р.Янтра при Бяла загинаха 18 местни жители, а 11 бяха ранени.

С решение на извънредно заседание на Министерски съвет се задължава фонд "Републиканска пътна инфраструктура" да създаде организация и реализира проект за изграждане на второ мостово съоръжение в района на Бяла.

Заради кратките срокове проектирането на мостовото съоръжение ще се изпълнява едновременно със строителството му. С протокол от 19 април тази година на Експертния съвет при Фонда, утвърден от изпълнителния директор са приети предпроектните проучвания там.

Софийската фирма "Трансконсулт - БГ" ООД ще е консултант по строителството на обект "Реконструкция на моста над река Янтра при град Бяла".

По данни на шефа на Областно пътно управление - Русе Пл. Петков предстои преди началото на ремонта да се направи отбивка на движението на МПС за Русе при бензиностанцията на "Лукойл" /до блокчетата "Латекс"/.

Преди началото на моста край кръстовището ще се направи съоръжение на две нива от типа "полудетелина".

Самият мост ще увеличи ширината на платното за движение, което е 7.50 метра сега. Така ще се избегне строителството на ново съоръжение, паралелно на това.

В момента се работи по освобождаване на моста от комуникационни кабели.