Снимка: Emaxpress

Процедурата за избор на инвеститори за АЕЦ "Белене" ще започне до края на годината. Това съобщи в Берлин министърът на икономиката Трайчо Трайков, цитиран от БНР.

Освен германската фирма RWE, която вече бе кандидат за инвеститор в атомната електроцентрала, но оттегли кандидатурата си преди четири месеца, сега и други германски компании са дали сигнали, че когато се обяви следващата процедура за инвеститори в АЕЦ "Белене", ще проявят сериозен интерес, допълни министър Трайков.

В германската столица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков изрази оптимизъм, че конкурсът за инвеститори може да бъде обявен още преди края на годината.

Туризмът също е бил предмет на разговори между министър Трайков и немския му колега. Освен като туристически групи, българската страна е предложила немски граждани да ползват балносанаториумите, обясни Трайчо Трайков.

Преди българската делегация да се завърне от официалното си посещение в Германия, Борисов ще има работна закуска с представители на най-големите работодателски организации във федералната република.