Най-късно утре - 10 септември, „Булгаргаз" трябва да подаде в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) своето предложение за цената на природния газ за новия регулаторен период.

Това напомни пред журналисти председателят на регулатора Иван Иванов след днешното редовно заседание на комисията.

Иванов обясни, че срокът за подаване на предложения е до 10-то число на предходния месец, от който започва тримесечието. „Аз самият очаквам утре официалното предложение на „Булгаргаз", отбеляза шефът на КЕВР.

Той от своя страна се зарече, че от енергийния регулатор също ще спазят изискванията и до 30-ти септември ще обявят с решение цената на природния газ и съответно на топлинната енергия за четвъртото тримесечие на 2015-та година.

По отношение на това дали парното може да поевтинее през предстоящия зимен сезон Иванов отсече - „Нищо не мога да кажа преди да дойде предложението от „Булгаргаз".

„Първо трябва да се запознаем с предложението, да се произнесат експерти от нашата специализирана администрация и едва тогава комисията ще го разгледа и ще излезе с решение", обясни още веднъж процедурата председателят на КЕВР.