От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предвиждат извънредна проверка, която да установи причините за зачестилите аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добрич" АД, съобщиха от КЕВР.

От регулатора са се самосезирали заради медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добрич" АД. Безводието засяга много жители на града, обществени и здравни заведения - всички те периодично са с нарушено водоподаване. Съгласно Общите условия на дружеството, нарушеното водоподаване уврежда правата на потребителите и е предпоставка за възникване на социални и здравни рискове.

Добрич остана на сухо след авария на главен водопровод

Добрич остана на сухо след авария на главен водопровод

Монтирането на нов водопровод повишило налягането и старите тръби се предали

От КЕВР са дали 3-дневен срок на "ВиК Добрич" АД да представи на Комисията анализ на причините за нарушеното водоснабдяване. Заедно с него трябва да дадат и информация за предприеманите мерки и точен разчет кога може да се нормализира ситуацията.

След получаване на цялата искана информация КЕВР ще изготви доклад за резултатите от извършената проверка. Те ще бъдат публично обявени. При констатирани нарушения от страна на "ВиК Добрич" АД, Комисията ще предприеме предвидените в нормативната уредба административно-наказателни мерки.

Възстановяват водоснабдяването в Добрич до час

Възстановяват водоснабдяването в Добрич до час

Причината за авариите е недобре поддържаната, близо 20 години, ВиК инфраструктура

Припомняме, между 19 и 22 април Добрич беше без вода.

Днес - 3 май, град Добрич отново е без вода заради голяма авария.