Радваме се, че този път министърът не е взет от някоя улица или кръчма. Така д-р Иван Кокалов, зам.-председател на КНСБ, коментира предложението на премиера за нов министър на здравеопазването.

По думите му обаче това решение е политическо, а не управленско и целта е да се притъпят готвените лекарски протести. Те избраха министър от БЛС, за да се запуши устата на лекарите, заяви Кокалов и допълни: „Получава се вакуум с поредния министър, изваден от ръкава на Бойко Борисов".

По думите му здравният министър е като герой от филм с предизвестена смърт.

Български лекарски съюз жертва поредния лидер в интерес на други хора, подчерта Кокалов. По думите му Константинов е умерен човек, гравитиращ около БСП, който обаче няма какво ново да каже в областта на здравната реформа.

Не смятам, че той ще успее, ако няма подкрепата на Министерство на финансите, категоричен е Кокалов.

Злият гении е Симеон Дянков. Той следва числата и всичко, което му дойде наум се прилага, само и само да му се вържат числата, каза зам.-председателят на КНСБ.

Запитан дали очаква в скоро време и Стефан Константинов да подаде оставка, Кокалов заяви: „Не знам колко скоро ще е. Но при условие, че виждам какво се случва в момента и без финансова и политическа подкрепа, тази оставка е въпрос на време - месец, два, половин година, година - ще изчакаме и ще видим."

Кокалов подчерта, че лекарите също ще се включат в протестните действия, организирани от КНСБ на 7 октомври в столицата.

По думите му натискът върху парламента ще продължи, ще продължат действията срещу този стагниращ процес.

Кокалов припомни, че се предвиждат протестни действия от „Пирогов" на 11 октомври пред Министерство на финансите и на 15 октомври пред Парламента.