Правителството води диалог с бизнеса, но всички искат много. Това заяви заместник-председателят на КРИБ Николай Вълканов пред БНТ.

"Всички искаме да не плащаме данъци и акцизи, но да получаваме обратно", добави той.

По думите му "пенсионерите не получават пенсии, защото не се осигуряват". "Защото в България има сив сектор - 20%. 950 000 млади хора над 25 г. не работят и получават пари от сивия сектор", каза той. По думите му - там са 30-40 млрд.лв. и "трябва да се бръкне в раната". Получихме това, което поискахме, каза в отговор на въпрос кога ще е следващият протест на бизнеса Вълканов.

Той бе категоричен, че бизнесът не е искал да сваля правителството. "Мярката 60/40 продължава до юли, имаме уверението, че цената на газа няма да е висока", изброи той.

"Категорично българският бизнес не е проруски, не ни е казвал Владимир Путин да не протестираме, едрият български бизнес не е обвързан с Русия. Не протестираме, защото се разбрахме с правителството", поясни Николай Вълканов.

Бизнес и синдикати очакват дългосрочните решения на властта

Бизнес и синдикати очакват дългосрочните решения на властта

Утре предстои срещата и с превозвачите

Много са исканията и това един ден ще фалира бюджета, заключи той. Мнението му е, че 0% ДДС за хляба няма да намали цената му. Вълканов съобщи, че намеренията на бизнеса и правителството са да се произвежда ел. енергия от топлата минерална вода.

По думите му Асен Василев и Кирил Петков са проучили въпроса и той е залегнал в Плана за възстановяване и развитие. Вълканов е категоричен, че ще бъде изпълнен и даде за пример, че топла вода има в цяла България - Велинград, София, Златоград и др. 

Асоциация: В Плана за устойчивост няма пари за развитие на балнеологията

Асоциация: В Плана за устойчивост няма пари за развитие на балнеологията

София може да бъде с развита концепция за здравен туризъм