На смесения закрит аукцион, проведен днес, пакетът на "Гоце Делчев Табак" АД бе продаден. Kой е купувачът ще се научи след борсовата сесия.

Акциите, които бяха предложени за продажба, бяха 753 062, или 78.27% от капитала на дружеството. Пакетът представлява участието на Булгартабак в акционерното дружество, съобщава Money.bg.

За пакета бе предложена цена от 2 281 000 лв., или с 31 хил. повече от лимитираната цена. При направените изчисления цената на една акция възлезе на 3.02 лв.

Припомняме, че в смесения закрит аукцион за продажбата на „Гоце Делчев-БТ" на 22 май тази година нямаше явили се кандидати за участие. Тогава търгът трябваше да започне от 2.25 лв. лимитирана цена.

Към момента от 10-те цигарени фабрики част от структурата на "Булгартабак холдинг", процедура по продажба не е стартирана само за 2 от тях (Асеновград-БТ и Шумен-БТ). За завода „Дулово-БТ" процедурата по продажбата е в процес на изготвяне.

Продадени към момента са 4 от компаниите на холдинга - Сандански-БТ, Пазардик-БТ, Дупница-БТ и Смолян-БТ.
За последно, сделки с акциите на Гоце Делчев Табак АД бяха сключени на пода на БФБ-София на 19 септември миналата година, когато цената беше 2.00 лв. за брой., а обемът беше едва 12 акции.