Икономическият министър Божидар Лукарски назначи бившия кмет на Петрич Вельо Илиев за управител на държавната фирма „Екоинженеринг-РМ” ЕООД, съобщи Струма.бг.

От средата на следващата седмица, когато ще бъде вписан в Търговския регистър, Вельо Илиев ще поеме управлението на държавното дружество. Досегашният управител на тази фирма Красимир Витанов е започнал работа в КЗК (Комисия за защита на конкуренцията).

През последните месеци имах различни опции, имаше отправени към мен различни предложения. В крайна сметка приех поканата да оглавя тази държавна фирма. Постът е отговорен, работата е престижна и интересна, оставам си общински съветник в Общински съвет – Петрич”, това каза за „Струма“ Вельо Илиев.

„Екоинженеринг-РМ” ЕООД е дружество със сто процента държавно участие в капитала, с принципал министъра на икономиката. Дружеството е създадено по силата на постановление на Министерски съвет за ликвидиране на последствията от добива и преработката на уранова суровина. 

Протестиращи искат оставката на петричкия кмет, палят чучело „Вельо Илиев”

Настояват оставки да подаде цялото ръководство на общината

Целта е дружеството да осъществява от името на държавата организацията и контрола на дейностите по техническата ликвидация, по техническата и биологичната рекултивация и изпълнението на свързаните с това дейности по водовземане, пречистване, заустване и мониторинг на води, както и всякакъв друг вид мониторинг за ликвидиране на последствията от проучването, добива и преработката на уранова суровина в обектите и засегнатите райони.

Стотици петричани на контрапротест, бранят Вельо Илиев

Стотици петричани на контрапротест, бранят Вельо Илиев

Сплотявал 52 кмета от различни политически партии

„Екоинженеринг-РМ” ЕООД осъществява непрекъсваеми процеси по пречистване на замърсени с уран руднични води посредством инсталации за сорбционна очистка на замърсени с уран руднични води на обекти „Чора”, „Искра” и „Бялата вода”, както и на обект „Елешница”.

Както е известно, на местните избори миналата година местната коалиция на Вельо Илиев „Роден край” вкара четирима общински съветници в местния парламент. Председател е на обществената организация на СБА в Петрич.

В началото на годината Вельо Илиев регистрира фирма „Йонас 2000” ЕООД, на която той е управител. Посоченият предмет на дейност е обширен. Досега обаче практическа дейност фирмата нямаше. Сега, след като Вельо Илиев започва държавна работа, ще излезе от частната фирма, за да не е в противоречие със закона. 

Прокуратурата обвини бившия кмет на Петрич

Прокуратурата обвини бившия кмет на Петрич

Облагодетелствал фирма за доставка на лекарства

Припомняме, преди месец и нещо Вельо Илиев беше обвинен от Окръжната прокуратура в Благоевград, че като кмет на Петрич не е провел процедури за обществени поръчки по доставка на лекарства за ветераните от войните и военноинвалидите, като не е изпълнил служебните си задължения.