От утре метрото ще превозва пътници в цялата отсечка от ж. к. "Младост" до ж. к. "Обеля", съобщи директорът на метрополитена Стоян Братоев, цитиран от пресцентъра на Столична община.

Официалното откриване ще бъде във вторник, но премиерът Бойко Борисов е настоял отсечката "Младост"-"Обеля" да заработи още от утре.

Имаше идея, понеже откриването се отлага, да отложим пускането на пътниците на централния участък, но премиерът прецени, че не е необходимо да се прави като има възможност хората да го ползват от утре да го отлагаме, обясни Братоев.

Припомняме, във връзка с трагедията на Охридското езеро и обявения национален траур, беше отменено тържеството за откриването на новата отсечка на метрото.

Всички пътници качили се в метрото от новата станция на Софийския университет „Св. Климент Охридски" утре ще пътуват безплатно, каза още г-н Братоев .

Във вторник 8 септември в 11 ч. в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и изпълняващия длъжността кмет на София Минко Герджиков ще бъде отслужен водосвет. Службата ще се извърши на новата станция на „Св. Климент Охридски".