Между три и пет хиляди души ще протестират в София на 29 юли срещу предстоящото вдигане на тока за индустриални цели от 1 август.

До кмета на столицата Фандъкова е изпратено уведомление от работодателските организации КРИБ и АИКБ, с което съобщават за двучасовия протест и неговия маршрут - от Министерски съвет, през сградата на КЕВР, до парламента и обратно.

Припомняме, вчера стана ясно, че четирите работодателски организации - АИКБ, КРИБ, БСК и БТПП, обявяват 29 юли за ден на национален протест срещу потвърденото от КЕВР, че за индустрията няма как да не се повиши добавката „задължение към обществото".

"Подкрепа" решително се включва в протеста на бизнеса
Още...

Сред акцентите на протестите ще бъде изключването на мощностите в предприятията. Особено сериозни ще бъдат те в Стара Загора, Казанлък, Разград - „Амилум" и Стомана Перник.

От АИКБ разпространиха и обръщение до своите членове, с които ги призовават към масовост и активност, тъй като от това зависят продължаващите преговори в София.

АИКБ припомнят на членовете си приетата от четирите работодателски организации декларация, в която се заявява, че бизнесът „не приема предложените нови цени за „задължения към обществото", защото те ще доведат до загуби за българското общество!
Логичното следствие от невъзможността на индустрията да заплаща катастрофалното увеличение на цената на електроенергията е ... фалит! При липсата на адекватно поведение от страна на отговорните институции за нас остава една възможност - провеждането на мащабни национални улични протести".