Цялата отговорност за управлението носи Димитър Главчев, да му стискаме палци. Това заяви пред БНТ бившият икономически министър Никола Стоянов от кабинета "Донев". Той изрази надежда новото служебно правителство да е надпартийно.

Нямам притеснения за договора с "Боташ", сподели Стоянов. Явно служебните правителства са добра мишена, чух много наивни коментари за този договор, изтъкна той. Договорът даваше огромни възможности на "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", сподели Стоянов. Това е решение на цялото правителство, допълни той. В енергетиката се търси предвидимост, по мнението му и каза, че договорът с Боташ е средносрочен.

България не е надежден партньор, заяви още бившият служебен министър на икономиката. Действията на властта показват, че искаме да влезем в Еврозоната, според него и затова няма да станем член на клуба на богатите от 2025. Не отговаряме на критерия за инфлацията, но Стоянов очаква и спънки по друг критерий, а именно дефицита.

Винаги когато Асен Василев е министър, след него идват проблеми, отчете Никола Стоянов и определи действията му като финансови гимнастики.

Николай Василев: Асен Василев е прахосник и безотговорен финансов министър

Николай Василев: Асен Василев е прахосник и безотговорен финансов министър

Добрият финансов министър не е този, който раздава пари на калпак до безкрай