България да започне да се асоциира основно с богатото си културно наследство. Това изтъкна министърът на туризма Николина Ангелкова на дискусия в Лондон за културно-историческия туризъм, организирана от National Geographic съвместно с The Times, The Sunday Times и The Wall Street Journal в рамките на международното туристическо изложение WTM.

Министърът на транспорта отбеляза голямото културно наследство на страната ни - у нас са открити над 40 хил. артефакта. По това наследство се нареждаме на трето място в Европа.

900 000 гърци посетили България за първите 9 месеца

900 000 гърци посетили България за първите 9 месеца

Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова

Ангелкова похвали министерството ни и за единната интерактивна платформа с мобилно приложение I Love Bulgaria, която ведомството разработи. Платформата обединява всички елементи на туристическия сектор - забележителности, места за настаняване, заведения, съпътстващи услуги и пр. 100-те национални туристически обекта, също са включени в платформата.

Министърът на туризма се фокусира върху възможностите на страната ни да развива не само традиционните видове туризъм. Тя обясни потенциала на България да работи в посока - културен, балнео-и СПА, уелнес, еко - и селски, планински, приключенски, ловен, голф и пр. туризъм.

Създават религиозни и поклоннически маршрути у нас

Създават религиозни и поклоннически маршрути у нас

Облекчават административната тежест върху туристическия бизнес

Новите форми, които се развиват в България са спортният и кулинарният туризъм, обясни тя и допълни, че се очаква силен сезон заради Световната купа по сноуборд през януари 2018 г., която ще се проведе в Банско. Кулинарният туризъм в страната пък се развива чрез най-новия проект на Министерството на туризма съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите. Проектът включва разработването на 12 винено-кулинарни дестинации на територия на страна.

Рекламираме културата и историята си с билбордове в Ню Йорк
Обновена

Рекламираме културата и историята си с билбордове в Ню Йорк

България ще бъде представена и в Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас