Увеличение на надницата за нощен труд. Допълнителното заплащане на час да бъде увеличено на 0,15% от минималната работна заплата, което прави 91 стотинки, предаде БНТ. 

КНСБ обеща 900 лв. заплата за училищния медицински персонал до дни

КНСБ обеща 900 лв. заплата за училищния медицински персонал до дни

"Ще чуете добри новини, защото ние работим"- д-р Иван Кокалов

Такова предложение ще внесе правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Социалния министър Деница Сачева счита, че предложението отговаря на исканията на протестиращите медицински сестри за по-добро възнаграждение за нощния труд.

Сега възнаграждението е в размер на 25 стотинки. Новото увеличение е съобразено с размера на минималната работна заплата, която от тази година е в размер на 610 лева.

Деница Сачева предлага 300 часа извънреден труд

Деница Сачева предлага 300 часа извънреден труд

Както и отпуск след първите 4 месеца

Правителството и синдикатите се разбраха да бъдат осигурени 9 милиона лева за индексиране на заплатите на медицинските сестри в детските градини и училищата.

По отношение на исканията например за нощен труд, току що мисля, че вече ние дадохме един от отговорите. Тези преговори се водят не защото отвън има протестиращи. Това са съзнателни преговори, които се водят от години наред.

Година по-късно медсестрите отново излизат на национален протест

Година по-късно медсестрите отново излизат на национален протест

Демонстрациите започват на 1 март пред "Пирогов"

Всичко това се прави да се намери наистина балансът между всички, които работят и всички, които работят в здравеопазването. По отношение на други искания, които имаше в предложеното споразумение от медицинските специалисти, и в петък ние ви обяснихме, че част от исканията са такива, че те не могат да бъдат изпълнени, заяви Сачева.