Най-ниската безработица за последните 16 години е отчетена през юли т. г. - 8.96%, заяви министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при посещението си в Девня, предаде пресцентъра на министерството.

С намаляването на безработицата се е увеличила заетостта. Със 7.6% по-малко са хората на социално подпомагане, защото са станали по-големи доходите им, уточни министър Масларова.

Тя се срещна с кмета на Девня Васил Иванов. Той сподели проблемите на общината, свързани с трайната заетост и недостатъчния бюджет. Равнището на безработицата е само 5.45%, но затруднения предизвиква сравнително ниската квалификация, посочи кметът.

По-късно министър Масларова посети неделното училище към дом "Солидарна общност" в Девня. Тя подари на децата там, които са на възраст между 6 и 12 години, дрехи и топки за игра.

Масларова се срещна и с ръководството на химическия комбинат "Полимери".

Утре министър Масларова ще открие два обекта в Разградска област, реновирани по проект на Социалноинвестиционния фонд (СИФ) на Министерството на труда и социалната политика за над 600 хил. лв.