Самостоятелните обекти и магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп - вход от улици или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки мерките. Но магазините, които имат площ над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат дейността си, като обособят и ограничат площта си до 300 квадратни метра чрез преградни стени, ленти, щандове и др.

Това заяви на брифинга на Националния оперативен щаб министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той добави, че извън търговските обекти, на открити площи, при спазване на мерките ще може да се осъществява търговска дейност.

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

Хотелите и СПА-центровете могат да изпълняват мерките

Мерките ще важат в 10-дневния локдаун. Министърът призова всички хора към повече отговорност и спазване на противоепидемичните мерки. "Здравето на хората може да гарантира и здрава икономика", каза още Борисов.

Здравният министър Костадин Ангелов добави, че трябва да се спазват мерките, за да се гарантира здравето и сигурността на хората, които влизат в магазините.

10 дни локдаун - градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

10 дни локдаун - градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

Остават само аптеки и хранителни магазини