Покривът на новия терминал на летище Пловдив потече, съобщи plovdiv24.bg.

Първите проблеми са се появили само няколко месеца след въвеждането в експлоатация на терминала през 2009. Сега обаче дефектите се увеличават. Появяват се пукнатини по пода и стените, климатичната система не работи, а лампите са изгорели. Същевременно фирмата изпълнител не поправя щетите.

Ръководството на летище Пловдив обяви, че ще съди строителната фирма "Коев" ЕООД заради некачественото строителство на новия терминал. Той струва на държавата близо 19 милиона лева. От ръководството на летището обаче алармират, че таванът е прокапал само няколко месеца след откриването на сградата.

Въпреки че гаранционният срок на терминала е пет години, фирмата изпълнител не поправя щетите. Според ръководството на летище Пловдив всички, които имат връзка със строителството на тази толкова скъпоструваща, а некачествена сграда, трябва да понесат отговорност.

В телефонен разговор управителят на строителна фирма "Коев" ЕООД Красимир Коев отказа всякакъв коментар по случая.

Построяването на новия терминал беше политически ангажимент на бившия министър на транспорта Петър Мутафчиев. Сградата бе издигната за рекордните четири месеца. През 2009 тя дори спечели приза на Камарата на строителите за административна сграда на годината.