Столичният кмет Фандъкова изтъкна огромните усилия, които полагат, за да не се променя цената на билета, въпреки поскъпването на горивата. По думите й, целта е да помогнат на хората да използват градски транспорт, вместо да влизат в центъра с автомобили.

Не случайно миналата година поисках да бъде отложена тази наредба с 1 година, за да създадем алтернатива за 130 000 души дневно, каквато е вторият метродиаметър, заедно с буферните паркинги, с проекта за оптимизация на градския транспорт", коментира още столичният кмет.

Относно наредбата, която регламентира паркирането в центъра на столицата, Фандъкова поясни, че диалогът продължава. „Подкрепих инициативата на председателя на Общинския съвет за отлагане на наредбата в частта й за живеещи, за да може този диалог да продължи. Едва ли могат да се удовлетворят всички искания, защото самите хора имат различни такива", заяви Фандъкова и припомни, че изпълнението на наредбата беше отложено с един месец.

За тези, които вече са закупили стикери, те ще започнат да важат, когато влезе в сила тази част от наредбата, допълни още тя.

В момента текат процедури за доставка на 50 нови тролеи, с които тролейбусният парк в София ще бъде подменен на 100% в следващата година, заяви още кметът на София.

Тя подчерта, че целта е подобряване на градския транспорт.