От днес влиза в сило лятното разписание на Летище "София". За първи път се пускат и редовните полети от София до столицата на Словения Любляна.

Полетите до Любляна ще са 3 пъти в седмицата - в понеделник, четвъртък и неделя. Те ще се изпълняват от авиокомпанията "Adria Airways". Първият директен редовен полет до столицата на Словения ще бъде утре, 26 март, от 15.30 часа.

Припомняме, отварянето на пряка въздушна линия между столиците на България и Слвоения се обсъжда повече от 10 години.

До няколко месеца откриват първата въздушна линия София - Любляна

До няколко месеца откриват първата въздушна линия София - Любляна

Въздушната връзка между двете столици се обсъждаше повече от 10 години

От днес стартират и ежедневните полети на компанията "Wizz Air" до Атина. От утре - 26 март, понеделник, авиокомпанията пуска и полети до новата за Летище "София" дестинация - Ница. Полетите до Ница ще са в понеделник и петък.

Редовните полети на "Wizz Air" до столицата на Португалия Лисабон започват на 27 март, вторник. Тогава започват и полетите до Малага. Полетите до Лисабон и Малага ще са всеки вторник и събота.

Авиокомпания "Ryanair" също предлага нова директна линия - до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще стартират от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, имайки предвид климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети, съобщават от Летище "София". Очаква се и двойно увеличение на броя заминаващи пътници - с около 40 хил. души.