40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември е в размер до 363 лева, до размера на линията за бедност за 2020 година. Това обяви социалният министър Бисер Петков преди началото на правителственото заседание, помолен лично от премиера да съобщи новината.

С добавката ще бъдат подпомогнати около 1 276 200 пенсионери. Парите – 51 млн. лв., ще бъдат отпуснати чрез допълнителен трансфер в бюджета за Държавното обществено осигуряване.

Хасан Адемов: Увеличават се диспропорциите в пенсионната система

Хасан Адемов: Увеличават се диспропорциите в пенсионната система

Решението за неплащане първия ден от болничните отново е "проба-грешка"

„За осми път го правим – близо половин милиард са дадени за пенсионерите по време на нашето управление“, посочи премиерът Бойко Борисов и добави, че програмата на правителството се изпълнява в пълен обем с решението за 250 лв. да стане най-ниската пенсия догодина. Така се продължава установената практика да се подпомагат пенсионерите с пенсия под линията на бедност в навечерието на коледните празници.

Припомняме, по-рано днес депутатът и бивш социален министър Хасан Адемов заяви, че се увеличават диспропорциите в пенсионната система.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Първият ден болничен няма да се плаща