Конференция на тема "Състояние и перспективи пред пазара на недвижимите имоти" в България ще бъде открита днес, съобщи БНР.

Според проучване в следващите 5 години в София ще бъдат построени около 65 хил. нови жилища. Още около 30 хил. ще бъдат построени за същия период в най-големите български градове.

Пазарът на недвижими имоти обаче е от най-засегнатите от финансовата криза, която се разрази в последните месеци. Въпреки оскъпяването на ипотечните кредити експерти в бранша все още твърдят, че инвестициите в недвижим имот са добро вложение на парите.

Конференцията ще очертае актуалните проблеми и ще се опита да прогнозира пазара на недвижими имоти в следващите две години. Целта е да се откроят основните тенденции в развитието му, както и да бъдат обобщени и очакванията за бъдещето на строителния бизнес.

Участниците ще се спрат по отделно на основните пазарни сегменти - жилищни, ваканционни, офиси, търговски и индустриални имоти. По време на изложението посетителите ще могат да видят проекти на инвестиционни обекти и жилищни комплекси, както и ще получават безплатни кредитни консултации.