ЧЕЗ предоставя нова възможност на клиентите си да платят задълженията си за електроенергия - с sms. Това може да стане с еднократна регистрация в системите ePay.bg, eBG.bg и iCard.bg, съобщиха от дружеството.

Вариантът за плащане с кратко съобщение е достъпен за притежателите на GSM с номер към български оператор и кредитна или дебитна карта.

Освен да платят месечните си задължения с sms, клиентите на "М-Тел" могат и да проверяват сметките си за електроенергия. От въвеждането на тази опция през юли 2009 г. до момента са се възползвали над 28 хиляди потребители.

От ЧЕЗ предлагат и възможността клиентите да се регистрират за „sms преди прекъсване", който напомня на потребителите, че изтича крайният срок на плащане на задълженията.

От компанията припомнят, че предлагат 12 начина за безкасово плащане на месечните задължения, от които са се възползвали 151 хиляди клиенти, само от началото на тази година. повече информация може да бъде получена на www.cez.bg, или на денонощния телефон - 0700 10 010.