Насипите на ЛОТ 2 на АМ "Тракия" отговарят на техническите изисквания, на техническата спецификация на инвестиционния проект. Това беше потвърдено за 147 път, 147 проби, 147 проверки, 147 протокола на хора, които носят отговорност по закон и всичко това ни казва едно- строителството е в рамките на правилата, заяви строителният министър Росен Плевнелиев.

По този начин той отговори на парламентарното питане на Иван Вълков и Любен Татарски от ГЕРБ относно пробите и анализите за качеството на материалите, влагани в долните пластове на конструкцията на насипите при строителството на ЛОТ 2 на АМ "Тракия".
Изпитаните материали от последната проба отговарят на инвестиционните изисквания и техническите критерии, подчерта министърът.

За 147 път можем да кажем, че се работи в рамките на техническата спецификация и според правилата, категоричен бе Плевнелиев.
Последната проба, по думите му, струва на българските данъкоплатци 6 750 лева. Останалите проби обаче не са за сметка на държавата, тъй като са правени от строителния надзор и инвеститора.

ДНСК по думите му е проверила цялото трасе. Всеки, който твърди, че магистралата се строи върху пепел, кал, каша, каквото и да било лъже, заяви той. Ако не си експерт, не се прави на експерт, политиците трябва да оставят експертите да си свършат работата, призова министърът на регионалното развитие и изтъкна, че за него тази тема е приключила.

Изграждането и поддържането на пътната инфраструктура е ключово за всяка една държава, заяви авторът на парламентарното питане Иван Вълков. Това е бил и един от основните приоритети на управлението на ГЕРБ, по думите на депутата.
Вълков посочи, че именно хората от опозицията, които атакуват строителството на магистралата, не са в зала, за да чуят категоричния отговор на министъра.

Припомняме, от БСП са категорични, че има сериозни отклонения при строежа на „Тракия". Те разполагат с експертизата на лабораторията на строителния университет, която доказва проблемите в строежа.