За миналата година общо 1 600 000 гърци са посетили България, а българите в Гърция са били 1 400 000. Такава статистика представи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг по повод удължаването на летния туристически сезон до края на октомври. Това е равностойност по думите на Ангелкова.

Въпреки това страната ни продължава с антикризисната рекламна кампания, увери Ангелкова, която кампания не е спирала.

Антикризисната кампания е стартирала първо в социалните мрежи. Изключително негативно обаче на антикризисната кампания с рекламата се отразява казусът с "Алепу".

Ревизоро отказва да спре строежа на "Алепу" - не бил екологична бухалка

Ревизоро отказва да спре строежа на "Алепу" - не бил екологична бухалка

Проектът не му приличал на защитна стена, а на хубав хотел

От 22 юни стартира и интегрираната комуникационна кампания по отношение на балнео и спа туризма, както и за другите съседни държави. Нашата дестинация е безопасна и осигурява всичко, за да има една спокойна и безопасна почивка за всеки един турист, увери туристическият министър.

Предстои и стартиране на целева кампания в паневропейските държави.

Запитана дали ще има санкции за служителя, искал високи цени за чадър и шезлонг за плажа в "Слънчев бряг", Ангелкова увери, че подобен случай повече няма да има, а глобите ще бъдат в размер на 50 000 лв. Според нея всичко се дължи на техническа грешка на служителя, който не бил уведомен за новите цени.