Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов каза, че до края на годината трябва да приключат преговорите по концесията за магистрала „Тракия", но ако те са неуспешни, правителството има варианти, по които да продължи изграждането на стратегическия за страната обект.

Има шест варианта за изхода по концесията на магистрала „Тракия" и нито един от тях не се изключва, каза министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов след заседанието на правителството.

Едно от условията, които България е поставила пред португалския консорциум е за по-ниски цени при построяването на магистралата. Не ни е минавало през ума да приемаме по-високи цени, уточни позицията си строителният министър.

Крайното решение по концесията и преговорите ще вземе Министерският съвет, а не тройната коалиция, каза още Асен Гагаузов, тъй като самата сделка е сключена от предния кабинет.

Ако концесията пропадне, има варианти, с които да не се забави строежът на магистралата, обясни още строителният министър. Част от тези варианти включват национално съфинансиране и средства от еврофондовете или заеми.