"Тази зелена сделка би трябвало да може да бъде подпомогната от държавата и да бъдат предвидени мерки. В момента сметката за Зелената сделка, разписана от ЕС, я плащат българските граждани и българските превозвачи".

Това заяви пред БНТ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Изключително тревожно е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия ЕС, обясни тя и призова за спешна подкрепа на държавата. 

Автомобилните превозвачи: Мерките за трафика на Дунав-мост ще задълбочат проблема

Автомобилните превозвачи: Мерките за трафика на Дунав-мост ще задълбочат проблема

Преминаването през пункта при Русе отнема 20 часа, според КАПБ

Ситуацията в страната е изключително тежка. Алармирахме за това по време на нашите протести, защото цените на горивата са фактор, който влияе върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български гражданин, каза Милтенова.

Тя подкрепя действията на вицепремиера и министър на транспорта Христо Алексиев за транспортния бранш. "Трябва с общи усилия да се справим, когато сме в някаква криза, било то икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга", обясни председателят на превозвачите.

Милтенова подчерта, че за автобусните превозвачи е изключително важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за населението. Във връзка със Зелената сделка са закупени автобуси на метан в по-голямата част от областните градове в страната. В момента те се експлоатират основно в градски и междуселищни условия. 

Превозвачите отново искат отстъпка на километър в тол таксите

Превозвачите отново искат отстъпка на километър в тол таксите

Мярката би облекчила и потребителите и превозвачите