Най-добрият вариант за спасяването на „Пловдив БТ" е една бърза приватизация, а не ликвидацията. Това е мнението на пловдивския депутат от БСП Захари Георгиев.

По мнението му една ликвидация защитава най-добре интересите на работниците в момента, тъй като им се изплащат 20 работни заплати.

„Парите обаче ще бъдат похарчени, а не съм сигурен, че работниците ще успеят да се адаптират на пазара" каза Захари Георгиев, цитиран от радио Пловдив.

Той припомни, че Пловдив има сериозни проблеми с производството и в последните години градът се е превърнал в град на търговията, което спомага за изключително ниските заплати.

По думите му, ликвидацията не е добър вариант, тъй като земите на предприятието ще бъдат закупени, за да построят бизнес сгради и офиси,

Най - добрият вариант за спасяването на „Пловдив БТ" е една бърза приватизация - заяви Захари Георгиев.

Така има шанс да дойде инвеститор, който е в този бранш, има ноу хао и маркетинг, така че предприятието да не загуби пазарните си позиции.
Георгиев уточни, че би било добре, ако междувременно в този преходен период на работниците бъдат изплатени полагащите им се обезщетения.

Днес се очаква в пловдивската цигарена фабрика да се проведе общо събрание, организирано съвместно от ръководството и петте синдиката в дружеството. Работещите в „Пловдив БТ" ще бъдат информирани за предложението на "Булгартабак холдинг" да се отнеме лиценза за производство на фабриките в Пловдив и Стара Загора.

Очаква се да бъде взето решение за съвместни протести с тютюноработниците от Стара Загора.
По данни на синдикатите около 700 души ще останат без работа, ако бъдат закрити двете цигарени фабрики.