Фирма „Транс сити" спечели търга за продажбата на 67% от акциите на "Градски транспорт".

С реализацията на сделката имам възможността да докажа на моите партньори и институциите в Пловдив, че независимо от тежкото си състояние, "Градски транспорт" може да се превърне в предприятие, което да даде европейската визия на пловдивския градски транспорт.

Това заяви Ангел Батаклиев, новият собственик на общинския превозвач.

При подписването на договора той заяви, че приватизацията слага край на илюзиите, че някой трябва да се грижи за общинската фирма, която вече се намира в пазарни условия и изрази убеждението си,че в най-скоро време ще реализира инвестиционните си намерения.

Директорът на ПОАП Чавдар Марев заяви, че след като банковата гаранция от Общинска банка в размер на 4 милиона 128 хиляди е факт, няма пречки приватизационният договор да бъде подписан.

Няма пречка и за това да бъдат изплатени по 4,5 заплати на работниците от дружеството, тъй като парите са вече приведени след решението на Пловдивския ОбС, коментира кметът на Пловдив Иван Чомаков.

На този етап няма основания да бъдат освобождавани работници от Градски транспорт, но подбор на кадри ще бъде направен, коментира още Ангел Батаклиев.

Той уточни, че до 6 месеца ще бъдат закупени 30 нови автобуса за градските дестинации, а до края на годината трябва да бъде осъществена и останалата част от инвестицията.