Тютюнопроизводители и животновъди излязоха отново на протест пред Министерство на земеделието, съобщава БиТиВи. Фермерите са недоволни заради неизплатени субсидии. Някои от тях са на ръба на фалита.

Припомняме, че фермерите излязоха на протест и миналата седмица. Тогава на моменти напрежението ескалира и земеделците дори опитаха да щурмуват входа на министерството. След няколко часа те пренесоха протеста си пред президентството.

Животновъди и тютюнопроизводители протестират пред МЗХ

Животновъди и тютюнопроизводители протестират пред МЗХ

Все още не е отменена заповедта на министъра за спиране на заявленията

В бездействие и липса на комуникация бе обвинен служебният земеделски министър Христо Бозуков. Атаката бе отправена от Живко Желев от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Много от протестиращите е трябвало да получат парите си до Нова година. Те са недоволни, че от другата страна срещат мълчание или най-много призив да изчакат.

Земеделци шестват по столичните улици
Обновена

Земеделци шестват по столичните улици

Протестиращите заплашват с гражданско неподчинение и блокади на пътища

Недоволните твърдят също, че субсидиите се разпределят в полза на райони, където трябвали гласове на определени политически сили. Хората споменаха района на Сатовча, без да уточняват за кои партии става въпрос.

Фермерите са категорични, че протестът им не е политически. Те се разграничиха от всякакви политически пристрастия и настояха да си получат субсидиите.