Десетки български предприемачи участват в провеждащия се днес в Москва „Панаир на българските недвижими имоти".

Родните щандове се радват на голям интерес, но собствениците на фирми, предлагащи България като втори дом на руснаците, отказват да правят изявления заради напрежението между ЕС и Русия в контекста на украинската криза.

Пред News.bg Анна Стоилова, която е управител на една от представените на панаира наши фирми потвърди за това, че българските имоти са предпочитани от гражданите на федерацията.

Стоилова заяви, че не се притеснява да развива бизнеса си предвид кризата в Украйна, присъединяването на Крим и българската държавна позиция по чувствителния въпрос.
„Ако българският бизнес се откаже от контактите с Русия, това би било самоубийство", каза още тя и допълни, че намаляването на стокообмена и руските туристи би навредило не само на България, но и на останалите страни от ЕС.

Стоилова поясни, че е профилирала бизнеса си преди 6-7 години, след спада на интереса от британските граждани към имоти у нас.

„През 2008-а година се занимавах със строителство и когато дойдох в Москва, видях реален интерес към страната ни. Това мое решение се оправда във времето, тъй като сме много подходящо място за покупка на имоти. Освен всичко останало, имаме и конкурентно предимство пред останалите страни на ЕС заради ниските цени", поясни тя.

Друг наш участник в изложението, Панайот Павлов, сподели, че с руснаците се работи много добре. Да се насочат към руския пазар ги е накарало главно добрата платежоспособност на клиентите.

Покупателната им способност надвишава 30 хиляди евро, което означава, че се котират много добре на нашия пазар, каза Павлов.