От началото на април досега са анулирани над 50 изпита. Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Красимир Калайджиев. Той иска да бъде строгостта на закона да бъде повишена при установяване на нарушения.

Калайджиев отбеляза, че от началото на годината са успели да анализират и установят няколко случая, които са традиционни за преписване по време на шофьорски изпити. Става въпрос за слушалки и камери за получаване на информация.

Забелязала се и смяна на таблетите между изпитвани. Красимир Калайджиев обясни, че действителният кандидат не е в залата, а на негово място влизал „щатен” кандидат. Имало хора, които се явявали по 10 пъти, за да съдействат за преписване.  

Изпитите ще се провеждат само в зали на „Автомобилна администрация”. Мерки, които допълнително да пречат на манипулациите на изпитния процес, щели да бъдат приети до средата на август.

Според Красимир Калайджиев трябва да има повече часове за обучение на водачите. Трябвало да се мисли и за връщането на изпитите на полигон, смята още той.