От 16.30ч. е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по път II-35 „Троян- Кърнаре" в участъка от км 103+055 до км 124+425 - прохода „Троян-  Кърнаре".

Всички останали превозни средства трябва да са с вериги, предупреждава пътната агенция.

Ограничението се налага заради обилния снеговалеж и снегонавяване в района.

Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полу-ремаркета на Път II-37 Пещера - Доспат; на Път III-842 Белово-Юндола; Път II-84 Велинград - Аврамови колиби, както и на Път III-843 Велинград-Сърница.

Междувременно отпадна изискването за движение на моторни превозни средства с вериги, както и на товарни МПС без ремаркета и полу-ремаркета през прохода „Предела".

По-рано днес проходът бе затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, при което още от Благоевград започна спирането им на временни паркинги.

Имаше спрени тирове и край Симитли, в подстъпите на прохода. Преминаването през Предела на останалите автомобили се извършваше само с вериги.

При това положение десетки тирове останаха блокирани в отсечката Банско-Г. Делчев, тъй като още сутринта бе затворен проходът "Папазчаир", свързващ Г. Делчев с ГКПП "Кулата"-"Промахон", Петрич и Сандански. Те нито можеха да преминат през "Папазчаир", нито да се върнат обратно заради затворения Предела.