"Софийска вода" ще изгради канализация и ще реконструира водопроводи по участъци от улиците "Кумановски бой", "Враил", "Явор", "Мартина падина" и улицата до блок 323 в ж.к. "Надежда"3.

Инвестиционният проект започва в началото на юни и предвижда да бъдат изградени и сградни канализационни отклонения, а водопроводните - подменени, съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода".

Общо 494 м тръби от полипропилен, с диаметър 315, 400 и 600 мм, ще осигурят отводняване на имотите, което значително ще подобри санитарно-хигиенните условия за местните жители и ще намали риска от наводнения.

Тръби от полиетилен с висока плътност ще заменят 561 м етернитов водопровод от 1961 г., посочват от дружеството. От там припомнят, че старият водопровод е аварирал често.

Строителните работи ще наложат временни прекъсвания на водоподаването в района, за което клиентите ще бъдат предварително информирани, информират от "Софийска вода".

Проектът е на стойност 700 000 лв. и е част от инвестиционната програма за 2009 г. на "Софийска вода", която е за повече от 50 милиона лв., посочват от дружеството.