Осигуряването на заетост е основният приоритет на Министерството на труда и социалната политика. Това заяви в Сливен министър Тотю Младенов, цитиран от БНР.

Той поясни, че през зимния сезон инспектори по труда ще посещават селата, за да издирват трайно безработни, които да бъдат включени в различни програми.

От 2012 г. отговорност за спазване на трудовото законодателство ще носят солидарно работодателят и работникът, заяви Младенов и добави:  „Когато се докаже, че служителят работи повече от посочените в договора 4 часа, договорът ще става автоматично осемчасов."

Той поясни, че Главна инспекция по труда е внесла в социалното министерство предложение какви промени трябва да бъдат направени. В момента те се обсъждат в Комисията по цени, доход и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно сътрудничество и до края на годината тези промени ще бъдат приети.

Министър Тотю Младенов присъства на откриването на ремонтирания Дом за деца и възрасти с трайни увреждания "Свети Стилиян Детепазител" в Сливен.