Към днешна дата не съм доволен от това, което извършва концесионерът на летище София. Това заяви пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

Министърът посочи, че обществото очаква бързи и навременни промени относно обслужването на пътниците, но той самият не наблюдавал такива.

По негови думи нарочна проверка на летището е показала, че "нищо не се е променило към днешна дата".

"Няма трафик, обслужването на пътниците се извършва бавно, не виждам промени в търговските площи, нито в удобствата за пътниците, които изчакват съответния полет, хигиената не е на достатъчно високо ниво - санитарните помещения просто не искам да ги коментирам", коментира Тодоров.

Той припомни, че скоро ще изтекат първите 100 дни от ефективната дата на концесията и заяви, че ще има такива санкции, каквито са предвидени по концесионния договор.

Над 900 млн. лв. инвестиция у нас обещава концесионерът на летище София

Над 900 млн. лв. инвестиция у нас обещава концесионерът на летище София

Предвиждало се само отлагане на годишните концесии, дължими за първите 10 години

Относно държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" по случая с морската естакада на Шабла Тодоров поясни, че в доклада на Агенция "Държавна финансова инспекция" се констатират данни, че вероятно се касае за индикатори за измама.

Той посочи, че договорът е сключен още през 2014 г. По негови думи има констатации на АДФИ, от които може да се направи извод за преднамерено, невярно или неточно предоставяне на факти относно изпълнението на договора, сключен между държавното предприятие и изпълнителя.

По отношение на разпоредените проверки за ремонт на вагони и охраната в БДЖ Тодоров посочи, че констатациите, представени от звеното за вътрешен одит, са отправени към АДФИ.

НКЖИ работят с пълна сила и пара към днешна дата, увери той.

По темата за пътната безопасност министърът отбеляза, че тази година жертвите и пострадалите при ПТП са "доста повече, отколкото миналата година".

ДБ вижда летище София като поредния кладенец, в който изтичат държавни пари

ДБ вижда летище София като поредния кладенец, в който изтичат държавни пари

Държавата се отказала от половин милиард лева от името на народа