Часове след декларацията, прочетена от лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, че определени фирми са получили коледен подарък - над 1 млрд. лева за строителство на магистрали без обществена поръчка, от "Трейс Груп Холд" изпратиха своя отговор до медиите.

На финала на отговора си към лидера на опозицията Корнелия Нинова от компанията припомнят, че са потърсили своите права по повод други изказвания през 2018 г., уронващи престижа им.

От БСП слагат край на статуквото през 2019 г.

От БСП слагат край на статуквото през 2019 г.

Според Нинова положението в България е като на война

Припомняме, думите на Нинова бяха: "Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък - над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки.

Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лв за пътно строителна техника за получили "Хидрострой", "Трейс Груп", "Пътстрой 92", "Главболгарстрой", "ПСТ Груп". Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми?".

"Трейс" ремонтирали пътя край Своге след катастрофата, но не знаели че са отговорни

"Трейс" ремонтирали пътя край Своге след катастрофата, но не знаели че са отговорни

Обосновката е необходима за изясняване на договорните отношения, пишат от фирмата

Отговорът на "Трейс Груп Холд" АД е, че те са публична компания и всичките им договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация, са обществено достъпни. 

"Трейс груп" прехвърли отговорността за проекта край Своге на АПИ

"Трейс груп" прехвърли отговорността за проекта край Своге на АПИ

В писмо до медиите

Те уточняват, че са изпълнители на поръчки в сферата на строителството.

"Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата - решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок", заявяват от строителната фирма.

Шефът на "Трейс груп" дал на сина си да изследва асфалта на пътя убиец?

Шефът на "Трейс груп" дал на сина си да изследва асфалта на пътя убиец?

Нанков потвърди, че е възможен конфликт на интереси

"Трейс Груп Холд" АД няма действащи договори с държавното предприятие "Автомагистрали" ЕАД. "Трейс Груп Холд" АД не е подизпълнител на "Автомагистрали" ЕАД, пишат от компанията.

Ето и пълният текст на техния отговор:

До

Служителите на "Трeйс Груп Холд"АД

Акционерите на "Tрейс Груп Холд" АД

Медиите

ОТНОСНО: Декларация от името на ПГ "БСП за България", произнесена от председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова в началото на новия политически сезон от трибуната на Народното събрание на 11.01.2019 г.

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми журналисти,

В политическото си слово председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание коментира: "Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък - над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки.

Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лв за пътно строителна техника за получили "Хидрострой", "Трейс Груп", "Пътстрой 92", "Главболгарстрой", "ПСТ Груп". Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми?"

С настоящото писмо се възползваме от правото си на отговор и Ви информираме, че:

* "Трейс Груп Холд" АД е публична компания - всички наши договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация са обществено достъпни. В защита на нашите акционери, които са български и чуждестранни физически и юридически лица, ние сме длъжни по Закон да предоставяме пълна, навременна и вярна информация.

* "Трейс Груп Холд" АД е компания, която извършва дейности в сферата на строителството, ние сме изпълнители. Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата - решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок.

Относно конкретното питане на г-жа Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, за да няма "замитане под килима", което винаги ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови щети, Ви информираме, че

* "Трейс Груп Холд" АД няма действащи договори с държавното предприятие "Автомагистрали" ЕАД

* "Трейс Груп Холд" АД не е подизпълнител на "Автомагистрали" ЕАД.

Бихме искали да Ви информираме, че за обявените обществени поръчки за изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 г. от АПИ, Холдингът участва в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции. Единственият обект, който ни е възложен, е "Изграждане на обходен път на град Ахелой, част от първокласен път I-9 Слънчев бряг - Бургас", на стойност 23 млн. и 200 хил. лв. Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа през м. юни 2018 г., завършихме го 4 месеца преди срока по договор, и още не е изплатен.

През 2018 г. на обявените от АПИ обществени поръчки за Калотина - Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лв. и Калотина - Храбърско на стойност 117 млн. лв. сме отстранени.

От нас се изисква огромна отговорност към достоверността на информацията - както Ви е известно, при публичните компании има висока степен на контрол и регулация, гарантиращи прозрачност.

В заключение, в интерес на нашите акционери, на нашите служители и на обществеността, Ви информираме, че през 2018 г. предприехме законови действия срещу лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения. Ние сме длъжни да защитим репутацията и интересите си.

Вярваме, че, спазвайки принципите на журналистическата етика, ще публикувате написаното без редакторска намеса!

11.01.2019 г. С уважение

София инж. БОЯН ДЕЛЧЕВ, изп. директор

Следователи влязоха в сградата на Трейс Груп

Следователи влязоха в сградата на Трейс Груп

В рамките на час Трейс Груп организира и отложи пресконференция, а следователи изнасят документация