"За нас 2019 ще сложи край на статуквото и началото на промяната в България и в Европа." Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика са белязали държавата от последните десет години.

"Българи се отказват от топлата вода като услуга във Велико Търново, защото не могат да си позволят да я плащат. Положението в България е като на война", подчерта Нинова.

Караянчева припомни, че обвиненията нямат място в НС

Караянчева припомни, че обвиненията нямат място в НС

Предстоящите избори да са спортсменско състезание, иска тя

Този парламент е изчерпан, отсече тя и беше категорична, че се налагат предсрочни парламентарни избори.

1,3 млрд. са получили фирми за строителство на магистрали. Нинова пита по какви критерии са избрани. Тези фирми организираха протест срещу БСП поради съмнение за корупция в сектора.

"Трейс Груп" отричат обвинение на Нинова

"Трейс Груп" отричат обвинение на Нинова

Правилата определят политиците, категорични от строителната компания

Лидерът на левицата подчерта, че "Главболгарстрой", "Трейс Груп" и "Хидрогруп" са сред фирмите ,които са политико-олигархично обвързани. По думите ѝ ГЕРБ е хвърлил в хаос цялата страна заради некомпетентност.

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Диктатурата на брюкселските чиновници свършва, прогнозира той

"Вкараха държавата в международен скандал, като обвиниха австрийската фирма "Капш" за разработването на винетната електронна система.

Корнелия Нинова припомни и за отвлечения кораб в български териториални води със съучастието на българската държава, като казусът ще се разглежда в ООН.

Тя е категорична, че нестабилност личи и при приемането и последващата отмяна на тол системата в началото на тази година.

"Процедурата за концесия на летище "София" тече с пълна сила", подчерта лидерът на червените.

ГЕРБ зове за обединение в името на национални каузи

ГЕРБ зове за обединение в името на национални каузи

Цветанов пожела прагматизмът да заглуши популизма

От БСП ще настояват и КЕВР да служи като истински регулатор и да приложи мерки за реално отразяване на цените.

За сделката с петте фирми, близки до властта, БСП ще сезира ЕК с жалба за държавна помощ. "Правителството на Борисов подпомага частни интереси, като нарушава европейски правила", изтъкна още Нинова. 

Социалистите ще искат актуализация на бюджета. Според Нинова отново ще се раздадат пари на общини на ГЕРБ, като критериите за разпределението са неясни. Затова представителите на БСП обмислят напускане на УС на Сдружението на общините.

Нинова отново се обяви против двойните стандарти.

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

През 2019 г. ще разберем ставаме ли за политици, твърди той

"Безропотно гласувайте всички брюкселски чиновнически решения, които не бяха в угода не европейските народи", обърна се лидерът на БСП към управляващите.

Опозицията ще работи усърдно европейската прокуратура да заработи и в България. Категорично социалистите са против Пакта за миграция, пакета "Макрон" и Истанбулската конвенция.