През 2019 г. предстоят избори и от нас зависи да превърнем вота в оспорвано спортсменско състезание. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на откриването на парламентарната сесия.

Тя пожела ползотворна и успешна 2019.

Мустафа Карадайъ призова за консенсус по приоритетите на страната

Мустафа Карадайъ призова за консенсус по приоритетите на страната

Изминалата година била белязана от скандали и изгубено политическо време

Нека се стремим през тази година всички наши усилия и действия да бъдат градивни, конструктивни и дейността ни общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност пред българските граждани, подчерта парламентарният шеф.

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Диктатурата на брюкселските чиновници свършва, прогнозира той

Тя припомни, че тази година в страната ни ще се проведат избори за представители на Европейския парламент и за местната власт.

Всичко това предполага политическо говорене и партийно противопоставяне, но от нас, хората в тази зала, зависи да превърнем вота не в повод за очерняне на опонента и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание, изтъкна Караянчева.

Председателят на парламента припомни думите на Петко Каравелов, а именно : "взаимните обвинения нямат място тук".

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

През 2019 г. ще разберем ставаме ли за политици, твърди той

В началото на парламентарния сезон от името на ПГ на ГЕРБ изказване направи председателят на групата Цветан Цветанов. В декларация за старт на новия политически сезон той си пожела прагматизмът да заглуши популизма.
Лидерът на опозицията Корнелия Нинова също застана пред законодателния орган с думите, че за социалистите 2019 година ще сложи край на статуквото и началото на промяната в България и в Европа.