Мирна и добра 2019 пожела заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В декларация за старт на новия политически сезон той си пожела прагматизмът да заглуши популизма.

По думите му ГЕРБ се гордеят с това, че възприемана като най-европейската партия у нас. Цветанов заяви, че си поставят задачата да имат 6 или повече депутати в Европейския парламент. ЕНП пък трябва да е първа политическа сила в ЕП.

"Пред Европа остават още предизвикателства", каза още той. ГЕРБ ще инициира граждански диалог под надслов "Европа в нашия дом". 

Караянчева припомни, че обвиненията нямат място в НС

Караянчева припомни, че обвиненията нямат място в НС

Предстоящите избори да са спортсменско състезание, иска тя

"Сега ГЕРБ управлява 130 общини", похвали се Цветанов. За местния вот партията му си поставя амбицията за още повече кметове.

По НПК,АПК,ГПК щяла да работи партията. Цветанов поясни, че от ГЕРБ ще се съсредоточат в развие законодателството за защита на домашното насилие, както и законодателството за електронното управление и електронната идентификация.

Благодарение на приходната политика на кабинета можело да се преразпределя повече от хазната. Това пък означавало,че хората живеят по-добре.

От БСП слагат край на статуквото през 2019 г.

От БСП слагат край на статуквото през 2019 г.

Според Нинова положението в България е като на война

Промени в здравеопазването, предвиждат още управляващите. "Нека сектор здравеопазване се превърне в природата за надпартиен диалог", настоя Цветан Цветанов.

По думите му се планират и модел за поддържането на програмата за саниране. От партията имат и мащабни строителни планове.

Важно за ГЕРБ било обединението с името на национални каузи. Такава кауза той вижда в проблемите на транспортния бранш, които излезе на протест в Брюксел.

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Марешки вижда, че промяната е на вратата ни

Диктатурата на брюкселските чиновници свършва, прогнозира той

Цветанов коментира и новогодишната реч на държавния глава като заяви, че Радев е препотвърдил нежеланието си да работи с избраните от народа. Той отново призова за национално единение.

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

Сидеров иска да спрем да козируваме и да правим чудеса в ЕС

През 2019 г. ще разберем ставаме ли за политици, твърди той